ТОП-4 ПОМИЛКИ ПРИ ЗАЛИВАННІ ФУНДАМЕНТУ ДЛЯ ПРИВАТНОГО БУДИНКУ

Під час проведення будівельних робіт ви можете зіткнутися з “підводними каменями”, будьте готові до цього. Перш за все це стосується тих помилок, які можуть бути допущені при заливці фундаменту. У цьому процесі головне не допускати помилок, тому що на фундаменті можуть з’явитися тріщини, що призведе до подальшого руйнування будівлі.

Безглузда економія

Бувають такі випадки, коли для замісу розчину купують дешевий цемент у якоїсь людини, що давно лежав без діла. Такого не варто робити, навіть якщо вам його віддають даром. Такий цемент набирає вологу і він вже не підходить для бетонування. Також не купуйте його з рук, якщо ви ще не скоро плануєте використовувати цемент.

Купівля бетону в компанії ТД “Бетон” буде вірним рішенням. Наші співробітники ретельно контролюють процес виготовлення, з метою отримання якісного бетону, який замовляють наші покупці.

Розведення водою

Багато недобросовісних будівельників розбавляють бетон водою, після вивантаження в потрібне місце, для збільшення пластичності при заливці. Це велика помилка, яку не слід робити.

При виявленні такого вчинку варто негайно зупинити роботи. Для отримання бажаної текучості варто додати пластифікатор, але ні в якому разі не потрібно додавати воду. В іншому випадку у вас буде розшарування.

Недобросовісний підхід до підготовки основи

В процесі заливки фундаменту часто допускають такі порушення:

  • несумлінне вирівнювання;
  • установка опалубки з перекосами (може стекти частина бетону);
  • погане ущільнення між шарами щебеню і піску;
  • відхилення від проектної ширини.

Обов’язково приберіть повітря!

Багато ще здійснюють помилку нехтуючи штикуванням або використовуючи вібратор. У будь-якому випадку з суміші потрібно прибрати зайве повітря, так як в процесі застигання утворюються бульбашки і каверни в товщі розчину. Всім зрозуміло на скільки погіршиться міцність бетонної стяжки або ж фундаменту. Важливо не перестаратися з вібрацією, може розшаруватись суміш. Головне точно слідувати інструкції.

Здебільшого, основні помилки при закладанні фундаменту пов’язані саме з навмисною зневагою будівельних норм замовником, а не з помилками. Якщо ви будуєте будинок, кращим рішенням буде придбання типового або замовлення індивідуального проекту. При цьому будівництво варто довірити тільки професіоналам, вони точно знають і зможуть вам пояснити на чому не варто економити, щоб уникнути проблем. Будемо дуже раді якщо змогли вам допомогти в нашій статті. З повагою команда ТД “Бетон”!