ЯК ЗАХИСТИТИ СВОЮ БЕТОННУ ДОРІЖКУ ВІД РУЙНУВАННЯ?

Бетон найпопулярніший матеріал в будівництві. Але є проблема – він не вічний. З роками він руйнується. Ми розповімо вам як можна уникнути цих руйнувань застосовуючи різні засоби для захисту.

Бетон руйнується через наступні причини:

  • вода і волога;
  • різна температура зовнішнього середовища викликає зміни структури бетону;
  • бетон руйнується соляними розчинами, кислотами, лугом, існуючими у зовнішньому середовищі.

Як можна захистити бетон

Для того, щоб захистити бетон і збільшити термін його служби можна скористатися зазначеними нижче способами:

  • Просочення бетону. При цьому способі використовуються спеціальні просочувальні склади, вони призначені для гідрофобізації бетону.

Застосування просочення дозволить блокувати капілярний ефект і зменшити кут змочування, що дає можливість захистити будматеріал.

Негативний вплив на бетон надає вуглекислий газ, і навіть якщо відсутні додаткові навантаження, це шкодить бетону, а просочення допоможуть не допустити появу вуглекислої корозії.

  • Водотривких шар. Цей спосіб представляє собою процес, при якому на поверхні бетону створюється водотривких шар, після чого формується захисна плівка.

Він має декілька нюансів:

  1. слабка паропроникність складів, застосовуваних при створенні захисного шару. Це головний недолік;
  2. через деякий час шар руйнується, а в подальшому і захисне покриття;
  3. збільшити ефективність даного методу можна шляхом з’єднання захисної плівки з просоченнями, але робити це потрібно на базі одного складу;
  4. можна спільно застосовувати лаки і акрилати.

Дані склади надійно захистять бетон, зможуть поліпшити його стійкість до низьких температур і зроблять його водотривким.

Головне пам’ятати, що всі захисні заходи необхідно проводити правильно. Будемо раді, якщо наша стаття виявилася вам корисною. З повагою команда ТД “Бетон”!